Сингапур и Цюрих си делят първото място за най-скъпи градове в света

...
Сингапур и Цюрих си делят първото място за най-скъпи градове в света
Коментари Харесай

Кои са най-скъпите градове в света тази година?

Сингапур и Цюрих си разделят първото място за най-скъпи градове в света тази година, следвани от Женева, Ню Йорк и Хонконг, заяви Economist Intelligence Unit (EIU). Средно цените в тези градове са се повишили със 7,4% на годишна база в локална валута за над 200 постоянно употребявани артикули и услуги, лек спад от рекордното нарастване от 8,1% предходната година, само че към момента цените са " доста по-високо от наклонността през 2017-2021 година “ се споделя в отчет.

Сингапур си върна върха в класацията за девети път през последните единадесет години заради високите равнища на цените в няколко категории, само че европесйкият град Женева съумя да го догони. Градът-държава има най-високите транспортни цени в света, с помощта на строгия държавен надзор върху номерата на колите. Освен това е измежду най-скъпите за облекла, хранителни артикули и алкохол.

Покачването на Цюрих отразява силата на швейцарския франк и високите цени на хранителни артикули, артикули за бита и отдих, се споделя в изследването. Женева и Ню Йорк си разделят третото място, до момента в който Хонконг е пети, а Лос Анджелис е шести. 

Китайските градове паднаха в класацията с четири града - Нанкин, Уси, Далиан и Пекин падат с няколко места надолу в класацията тази година дружно с Осака и Токио в Япония, написа bTV.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР